top of page
  • Writer's pictureFrendiesovellus

500 nuorta löytänyt Frendien 50:llä paikkakunnalla

Tiedote 21.4.2022

Frendien avulla 13–18-vuotiaat voivat etsiä turvallisesti kavereita – yksinäisyysbarometrin musertaviin tuloksiin halutaan nopeasti apua nuorille kehitettävällä sovelluksella


Frendie on uudenlainen kotimainen ratkaisu kavereiden etsintään netissä. Sovelluksen on ottanut käyttöön vajaa 500 nuorta ympäri Suomen. Kirjautuneita on jo lähes 50 paikkakunnalla. Eniten käyttäjiä on Lempäälässä, Jyväskylässä, Kotkassa, Helsingissä ja Vantaalla. Lisäksi Frendiessä on parikymmentä nuorisotyöntekijää, joihin nuoret voivat ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.


Yksinäisyys koskettaa joka toista Suomessa asuvaa. Erityisesti nuorten sekä nuorten aikuisten ahdinko näkyvät hälyttävästi Punaisen Ristin teettämän tuoreen yksinäisyysbarometrin tuloksissa. Frendie on ainoa markkinoilla toimiva konkreettinen ratkaisu, joka yrittää helpottaa tilannetta. Kuluvan vuoden pilotin aikana Frendietä jalkautetaan kohderyhmälle sekä kerätään palautetta, miten sovellusta jatkossa tulisi kehittää.


Frendie on tarkoitettu kaikille 13–18-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat kavereita. Sovellus julkaistiin alkuvuodesta 2022. Frendien käyttö on maksutonta ja sitä voi käyttää kaikilla älylaitteilla osoitteessa app.frendiesovellus.fi. Uusimpana kehitysaskeleena sovelluksessa on otettu käyttöön vahva tunnistautuminen. Kun Frendien käyttäjä haluaa ottaa yhteyttä toiseen käyttäjään, tulee hänen tunnistautua mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Nuori voi myös sovelluksen ylläpidon kautta tunnistautua manuaalisesti, jos hänellä ei ole mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia.


– Haluamme kannustaa nuoria käyttämään vahvaa tunnistautumista digisovelluksissa sekä tietenkin varmistaa niin hyvin kuin voimme, että Frendien käyttäjät ovat oikeita kavereita, kertoo pilottikumppani Lasten ja nuorten keskuksen Ville Kämäräinen.


Nuorten yksinäisyyden kokemukset ovat kasvaneet koronapandemian aikana. Kouluterveyskyselyssä 2021 neljännes tytöistä ja joka kymmenes poika raportoivat kokevansa yksinäisyyttä melko usein tai jatkuvasti. Frendien avulla halutaan tarjota konkreettista apua kavereiden löytämiseen sekä turvallisten aikuisten tavoittamiseen.


Frendien on ideoinut suomalainen startup-yritys Superlaiffi Oy. Sovelluksen pilottikumppani Lasten ja nuorten keskus ry on koonnut nuoria ympäri Suomen mukaan kehittämiseen. Superlaiffin aikuisten yksinäisyyteen kehittämä Kaverisovellus, joka julkaistiin syksyllä 2021, on kerännyt yli 6000 käyttäjää ympäri Suomen. Kaverisovelluksen kehityskaaresta saadaan oppia myös nuorten tuotteeseen. Taustalla sparraustukea antaa Tuulimäen Nuorten ja Lasten Koti, joka on erikoistunut mielenterveystyöhön, neuropsykiatriseen valmennukseen ja ilmaisutaidon keinoihin kasvatuksessa ja kuntoutuksessa.


Lisätietoja:

Ville Kämäräinen

Hankesuunnittelija, Mukaan -hanke

Lasten ja nuorten keskus ry

+358445746698

ville.kamarainen@lastenjanuortenkeskus.fi


Timo Kuusisto

Product Owner, Founder

Superlaiffi Oy

+358445773477

www.kaverisovellus.fi

www.frendiesovellus.fi

Superlaiffi Oy on suomalainen startup-yritys, jonka tavoitteena on helpottaa yhteiskuntaa koskettavaa yksinäisyyden ongelmaa. Superlaiffi on kehittänyt kaksi digitaalista tuotetta, Kaverisovelluksen aikuisille ja Frendien nuorille yksinäisyyden helpottamiseksi ja sosiaalisen hyvinvoinnin tueksi. Superlaiffi tekee yhteistyötä vastuullisten ja samoja arvoja edistävien kumppaneiden kanssa.


Lasten ja nuorten keskus toimii lasten, nuorten ja heidän kanssaan työskentelevien parissa organisoimalla vapaaehtoistoimintaa ja kouluttamalla kasvatus- ja nuorisotyön ammattilaisia. LNK järjestää lapsille ja nuorille leirejä ja tapahtumia sekä tukee nuorten yhteiskunnallista vaikuttamista. Lasten ja nuorten keskuksen jäseniä ovat 300 ev. lut. seurakuntaa.


47 views0 comments
bottom of page